събота, 3 януари 2009 г.

Нямам абсолютно никакво вдъхновение и слава Богу! така ми е добре...
След като всичко ти е безразлично - споко - значи мислиш!
Идеята е за величието на "живителната точка". За оня, който не е чувал за какво иде реч - има google, а ако и там няма нищо - толкова по-зле за google. за сметка на това можеш да си намериш какви ли не теории за конспирацията, числата и сие, които се преки производни на едното голямо нищо, което си мислим, че си мислим, че сме. Та величието на точката... Първия недоказуем и недоразбит постулат, ненаказуем при това, защо? защото без идеята за точката като точка цялата математика и производните й отива в рая, моменталически... Впрочем и ние с нея! Така де, до гуша ми дойде да слушам за извънземни и наземни конспирации - заемете се с точката, бе хора... Е, не е Майкъл Кремо, нито Море... но пък... има й такова нещо на полуострова земя...

Най-простият тип атрактор е точката. Такъв атрактор е махалото при наличие на триене. Независимо от началната скорост и положение, такова махало винаги ще се стреми към състояние на покой, т.е. в точка. Точковият атрактор е най-простия път от хаоса към реда. Той съществува в първото измерение на линия, която е сбор от безкрайно количество точки. Точковият атрактор води например човека неизменно към една дейност или го отблъсква от друга, подобно положителния или отрицателния полюс на електромагнитната енергия. Ние не знаем как ще се държи всяка частица от водата във вана с играещо вътре дете, но със сигурност знаем че, ако я пуснем да изтича, ще се стреми към точката на отвора на дъното.


Съществува понякога точка между привличането и отблъскването, точка-седло (инфлексна точка), в която енергиите са в баланс, просто преди една от силите да стане по-голяма от другата. С изключение на тези редки примери на инфлексна точка, това е черно-бял, "добър-лош", целенасочен атрактор.

1 коментар:

nqkoq каза...

Копи и пейст в Word, няма да променя мястото на картинката.